Mad men + babysim


Mammas stora lilla tjej

Idag var sista babysimmet. Vi avslutade det hela med lunch på varbergs saluhall. Mysigt mysigt! Nu är det lite fredagsmys för mig och mannen. Imorgon är jag gräsänka så får passa på att njuta av att ha honom hemma. Det blir ett Mad men-avsnitt och lite gott att äta.

Utomordentligt trött

Hej alla fina. Idag är jag utomordentligt trött, öhm kan man skriva så? Det låter som en korrekt beskrivning av mitt tillstånd just nu. ;) Freja och jag tog en promenad med Sandra och hennes lilla Lova. Sen en kaffe hemma hos dem, och jag syndade! Supersmaskig kärleksmums! Omg så gott! Men kan nog vara därför jag är så trött nu faktiskt. 

I alla fall, det var så himla mysigt idag när vi kom hem till dem för Freja och Lova lekte faktiskt med varandra. Inte dentypiska brevidleken som annars är centralt i deras ålder utan de busade med varandra. Fantastiskt att se. Tror nog deras mammor kommer att ha fullt upp när de blir större. ;) 

Vi bestämde att vi ska åka iväg ett gäng gånger på Mamma/barn-träning i en närliggande by. Känns kul eftersom jag verkligen skulle behöva sån typ av träning. Crosstraining tror jag det kallas (?). Idag är det dags för zumba igen. Hoppas golvet är bättre idag än det var i söndags. Nu ska jag bara slappna av och ägna mig åt en hjärndöd aktivitet. Spela sims. ;)



Så mysigt att jag nästan dör

Idag är det playdate hos en av mina gamla klasskamrater som gäller. Så kul för både mig och Freja. Blir mysigt. Sen tvätt och ikväll medial kurs. 

Bild från : we<3it

Vi var på husvisning igår (och jag tyckte vbilden ovan var så söt så den fick passa fint här om ni undrar ;) ). Är nog olyckligt kär! Huset var så mysigt så jag höll på att spricka typ. Men det är inte alls det vi tänkt vi ska ha. Och det är väl det som sätter käppar i hjulet. Men man blir ju fundersam, tänk om det är rätt hus och att vi missar chansen? Eller tänk om vi chansar och inser att det inte är rätt? När vet man det liksom? Hade varit lättare om jag hade fast jobb nu så att vi hade mer att röra oss med men det kommer väll så småningom också. Är så hussugen nu så det är inte klokt!

The weekend


Återupplevde lite gamla festivalminnen i form av musik, fast på stereon. Här, en favorit från Norge. Satyricon. Sicket ös. 


Freja överraskade far sin med att hylla honom på sin body. I love this one! Den här bodyn är liksom jag, jag vill ha en i vuxenformat. ;) Den är från Lindex btw.


Bebismys bebismys och åter bebismys!


Bestämt mig! Bye bye onyttiga veckodagar med massor av carbs Hello nyttiga val! Nu jäklar ska det hända något. Så vad passar sig bättre än chokladte till en chokolover som jag? 


Och så idag. Hittat mitt älskade avanna-linne som lyckats gömma sig i garderoben. LOVE!

Idag blir det träning, body pump. Har redan avverkat en promenad med lillan och tänkte cykla till träningen sen med för att känna mig extra duktig. Tränade igår också, extrainsatt zumba/styrka-pass. Var grymt skönt att träna på en söndag måste jag säga! 

Lillan sover middag nu så nu ska jag bara slappa och inget annat. Har ni tips på sockerfria kakor eller något sånt som är lite nyttigare men ändå lite lyx så tar jag tacksamt emot dem.

Jag har gjort det förr...





Dagen började med stora framsteg för Freja. Stod inne på toaletten och Freja stod brevid mig vid skötbordet. Inser efter en stund att hon står helt utan att hålla i något, jo hon höll i en tröja men den satt liksom inte fast någontans. Så kul med alla framsteg! Sen är det väl ett stort framsteg att hon sovit jättebra sista två nätterna! Visserligen oroliga kvällar och hon sov mellan oss, men hon har faktiskt sovit hela nätterna i stort sett. Sen att jag har fått ett väldigt ömt blåmärke för att hon sparkat mig i ländryggen känns ju såklart mindre bra. 

Jag och lillan tog bussen in till stan, shoppade kläder till lillan, bland annat byxorna på bilden (Lindex). Köpte jeans och ett linne till mig själv på Gina. 

Nu på kvällen har jag tränat zumba. Och angående träning så känns det som att jag tagit ett bra beslut. Nu ska jag gå ner de där sista kilona! Jag gick ju för 17 ner 17 kilo och höll måttet länge. Jag hade 1 kilo kvar till matchvikt! Fattar inte att jag stoppade där liksom. Men till saken. Jag vet hur jag ska göra för att lyckas, jag har verktygen. Frågan är om man någonsin blir av med kärlekshandtagen. Men nu jäklar ska jag iaf se till att göra mitt för att få bort dem så gott det går. Jag har gjort det förr och jag tänker göra det igen.

Tomatoes


Undrar om det blir några tomater i år. Än så länge ser det inte ut att vara mycket för världen. Men hoppas att det snart är fullsprakande vår så vårt uterum får hjälpa mina små plantor på vägen lite. För lite odling har jag faktiskt inte kunnat motstå.

Sämst!


Just nu är jag sämst i världshistorien på att blogga. Jag vet inte riktigt vad jag vill eller ska skriva om. Vi har det så gott här hemma och vardagen rullar på i sin vanliga stillsamma gång så det jänder inte så mycket. Men är nöjd med tillvaron.

Eller jo en ny sak ha väll hänt, vi har varit på husvisning och ska på en till nästa vecka. Jag är så extremt hussugen! Men frågan är om det blir än, det är inte riktigt rätt tid eftersom jag inte har fast jobb ännu. Men man vet ju aldrig. Huset vi tittade på hade tyvärr för många fel för att det skulle vara något för oss. 

Tankarna på att rensa min garderob har dykt upp här det senaste. Det är verkligen något som måste göras snart. Freja påbörjade det hela igår genom att riva ut ett par gamla byxor (bilden). Och ja de passade ju, helt okej. Men jag är lite misstänksam till längden på dem. Varken 3/4-långa eller hellånga. Men som vår-hemma-skruttarbyxor så funkar det okej. 

Hoho var är ni?


Jag saknar mina bloggbesökare som troget följde mig förr på daggdroppe.se och som flitigt kommenterade. Det är tomt här utan er!

No hands! No hands!

titta mamma

Vi har verkligen fått en vågad liten tuffing till tjej. Hon tvekar inte att släppa taget om lära-gå-vagnen.

Så mycket bättre


För några dagar sedan utlovade jag ju en update om hur det gick med att sova i eget rum för Freja. Och kan med glädje säga att det gått bra. Men hon sover precis som vanligt. Varken bättre eller sämre. Men hon störs helt klart mindre av oss har jag fått för mig i alla fall. Hon gillar sitt rum Freja. Hon sitter gärna därinne och leker med alla sina saker. Och vårt vardagsrum är nu mindre stökigt. ;) Riktigt skönt att slippa alla leksaker där inne även om de fortfarande är där. 

Ester och Oskar (katterna) älskar den nya situationen kan jag lova. Och kontoret som numera är vårt sovrum och kontor funkar mycket bättre än innan. Så gott när det funkar bättre än man tänkt! 


Inredning

Vi fixar och donar hemma. Som jag skrev i förra inlägget så skulle Freja eventuellt få eget rum och det är nu kirrat men inte helt klart. Jag har helt enkelt mycket just nu men lovar att återkomma om hur det gott, men det har faktiskt gått rätt bra. Men som sagt, mer om det en annan gång. Nu ska jag hoppa in i duschen efter ett svettigt body pump-pass. 

Hoppas ni mår bra!

9 månader, eget rum & ångest

eget rum, 9 månader

Det är tomt jämte min säng.
Freja ska få prova eget rum. Bara sänghimmelen får vara kvar så länge. Sen om detta funkar flyttar vi tillbaks Freja och flyttar vår säng till kontoret. Men vi vill prova innan THE BIG CHANGE!

Hur var det för er när era/ert barn fick eget rum? Funkade det bra? Eller var det jobbigt? Jag måste erkänna, jag känner ångest över detta.

Freja 9 månader
Dagen till ära blir Freja 9 månader! Tänk 9 månader! Det går i ett rasande tempo. Vid denna tiden för 9 månader sedan var vi på förlossningen och jag fick eda för att lindra värkarna. Jag minns det som igår, tiderna är luddiga, men jag minns känslan. Oj oj säger jag bara! Det är så stort att man knappt fattar det själv.

Mycket fint på Lindex

Lindex Shop Online - Body
Har ni sett så mycket fint de fått in på lindex barnavdelning? Får nog lägga in en beställning. Freja behöver ändålite nya bodys så får kanske passa på nu när de har så mycket fint.

Days are running too fast

Fyren i bua

Hej kära bloggbesökare. Äntligen har folk börjat hitta hit igen! MISSED YA ALL!

Nåväl, dagarna har liksom sprungit förbi! Helgen var toppen! Igår var jag och lillan ute på en powerwalk (det snöade!!! Inte mycket, men det snöade!), lagade mat till både mig och Freja och sen pump på kvällen. Idag har det varit öppna förskolan på förmiddagen och sen har vi inget mer planerat.

Men nu ska jag fortsätta med ett projekt jag håller på med. Jag gör en bloggdesign åt en av mina kära vänner. Det är lite att pyssla med och det är så kul! Hade nästan glömt hur skoj jag tycker det är. Men, back to work.

Härliga lördag & söndag

Mina hjärtan sover båda två. Jag var gräsänka igår så min andra hälft är rätt trött idag. Jag hade en toppenkväll igår, mys med lillan och sen när hon sov sydde jag klart två mössor (se dem på Ugglis av Josefine), tittade på en grymt bra film, släckte givetvis under earth hour och åt smaskiga räkor med min egen limedressing till. Kändes lyxigt att bara få måna om sig själv. Bojkottade allt vad internet heter och bara fokuserade på egen kvalitetstid. 

Överdragsbyxor

Idag ska jag och Freja gå upp en sväng till farmor och farfar. Hoppas på att kunna prova Frejas överdragsbyxor jag köpte på gekås. Men får nog bli en kortis ute, det är rätt kallt här.

RSS 2.0