Hard to be a woman



Idag vill jag bara försvinna in i en digital värld utan en massa mänskliga bekymmer. Så jag har gjort det för ett tag. Men nu ska jag lägga mig i soffan och mysa med den bäste. Min styrka, min bästa vän enav mina två allt.

Lek


Rätt vad det är hör man ett högljutt tjut inifrån sovrummet. Glädjetjut! Freja leker med katten och älskar det!

Pälsproblem - Furminator!


Ester (& matte & husse!) älksar furminator!

Oj oj oj! Vilken grej alltså! Vi har verkligen haft katthårsproblem här hemma. Våra katter fäller något enormt, och de är friska och får bra kvalitetsfoder (RC), så det är inte så att vi inte sköter våra katter. De fäller mängder helt enkelt. Det är mindre trevligt med en massa katthår på alla kläder, golven osv. Vi skulle behöva dammsuga hur ofta som helst om vi skulle få bukt på det. Och vi skulle aldrig kunna sluta.

Så kom jag i kontakt med Furminator häromdagen. En sån måste vi ha sa vi båda. Sagt och gjort. Köpte en idag och jisses alltså. Att våra missar kunde ha så mycket lös päls på sig är helt ofattbart. Och vi kunde säkert borstat dubbla tiden och fått lika mycket ändå. Borstade väl varje katt en halvtimme innan jag gav upp. Vill ju inte att de ska få ont i huden heller så fick ge upp tillslut. Men oj alltså! Hur mycket hår som helst! Tänk, det är inte konstigt vi har mängder med katthår! Skulle ju kunna sälja katthår som stoppning till madrasser för 17. ;)

Så har du problem med fällande katt eller hund (eller häst). Prova furminator. Våra katter fick dessutom jätteblank och fin päls efteråt.De älskade det båda två. Som massage för dem. Hoppas nu att den hjälper oss få bort oönskade hår från offa mm nu också. Men kommer få borsta ganska ofta tror jag.  Men satsa på en original om du ska köpa. Inte en kopia. De är dyra, men har man svårt för att ha huset/lägenheten full med djurhår så kan det vara värt varenda öre!

Det här med att gå


Detta med att gå. Freja började gå för en månad sedan, bara något steg först och sen har det blivit fler och fler. Nu är hon så ambitiös att hon springer och dansar, fast att hon inte riktigt klarar av det än. Men det är så härligt med de här framstegen så man blir ju alldeles varm i kroppen. Kan knappt förstå det, men Freja fyller 1 nästa vecka! Helt ofattbart hur fort tiden gått. 

Idag jobbar Stefan sista arbetsdagen inför semestern. Så gott! Men jag tvingas ju då också inse att det bara är en månad (och lite til) tills jag börjar jobba. Jag tror jag kommer stormtrivas, det känns lovande, men jag kommer sakna lillan så fruktansvärt mycket på dagarna. Tur att jag inte jobbar heltid i alla fall. Men tänk, mitt första riktiga jobb. Okej har ju jobbat innan och inom branchen, men detta blir det första riktiga jobbet. Fast anställning. Känns toppen. Så som jag hoppat runt så är jag värd detta. 

Efterlängtat


Jag älskar detta fotot! Gick närmre än min kamera egentligen borde klara av men den fixar ju uppenbarligen det galant! 


Jag älskar verkligen syréner. Har tyvärr desto mer ont (allergi) av dem. 

Tog en morgonfotopromenad. Men usch min kropp är inte alls återställd efter förkylningen. Mår mycket bättre men kroppen säger ändå ifrån. Men jag är nog frisk lagom till strandvädret. För nu verkar det faktiskt komma! 

Och imorgon jobbar Stefan sista dagen innan semestern. Kommer bli så gott att ha honom hemma. Och hoppa spå en toppensemester med vår lilla skrutta. 

När barnet sover


Njuter av egentid med jordgubbar och kaffe.  

När skruttan sover passar jag på att njuta! Med stort N! Hon sover rätt mycket numera. Jag jublar för jag får slänga mig på soffan och bara njuta när hon sover. Det har ju varit bristvara som många vet. 
Många som jag förstått det, städar när småttingarna sover. Vi skulle inte kunna göra det eftersom hon är lättväckt. Plus att detta är ju så lyxigt, att kunna sätta sig ner och bara njuta. Detta räknas som vardagslyx.

Vad gör ni när era små sover? 

Havet




Vi började denna dagen med en promenad ner till havet. Det blåste lite men var ganska skönt ändå. Är så tacksam att vi bor som vi gör. Lyckades få med mig kameran, men med en onöjd lite tös så var det inte många foton som blev bra. Igår var jag och fick lite egentid och fick då lite manikyr. Så gott med fina naglar igen. Sista året har de blivit rätt så försummade.

Solsemester



Åh vad jag längtar efter att åka iväg! Fotot är taget på min och sambons resa till Lanzarote. En underbar vecka på en av de vackra spanska kanarieöarna. Nästa resa går förmodligen till Gran canaria och förhoppningsvis i februari nästa år. Det är i alla fall vad vi pratar om just nu.
 

Kanske


Satt just och kollade igenom lite foton. Såg detta och tänkte slänga det men så såg jag att det såg ut som jag faktiskt har page-frisyr på den. Det har jag ju inte, men det kanske vore något egentligen. En lite längre page då. Hmm, får klura på den. Har inte haft en tanke på att klippa mig men visst kunde det vara lite roligt med lite nytt.

Inredningstips till barnrum

Frejas rum är långt ifrån klart. Det får ta sin lilla tid och av olika anledningar blir det inte någon superförändring. Eget hus närmar sig lite mer bland annat så det är bara onödigt att ändra en massa. Men ska visa upp lite detaljer i alla fall. Sen tänkte jag faktiskt ge er lite tips hur man kan tänka när man ska inreda ett barnrum. 

 
Frejas häftiga rokoko-inspirerade lampa. Underbar färg och finfina detaljer. Mami likes också. ;) 


En lång tavellist pryds av bland annat kronljuskoppar, en tavla av mig med Nalle Phu, Avanna-tavla och lite böcker och givetvis ett litet familjefoto. Om ni undrar så är det tänkt att ramarna ska vara i samma färg (cerice) som Nalle Phu-ramen men har inte kommit så långt ännu. På ena tavlan hänger dessutom Frejas första par vantar. Made by me.


En tokigt giftgrön saccosäck ifrån Jysk har vi dessutom införskaffat. När inte fröken bus ligger i säcken och busar sitter Herr Björn och jäser i den. ;) Jämte står min farmors skänk som innehåller Frejas leksaker. Visst den borde vara vit, men jag vet inte om jag vill måla om farmors gamla skänk faktiskt. Mattan? Ikea! Passar fint till frejas rum eftersom det är cerice, grönt, rött och vitt som gäller. 


Tips när ni inreder barnrum, inte för att jag är proffs på inredning, långt ifrån, men barn kan jag, tänk på vad barnet ska ha för nytta av rummet. Ett barnrum ska inbjuda till lek om det är just ett lekrum det är.  Ska barnet bara sova där så kanske det ska vara harmoniska färger som symboliserar avslappning, men ska rummet användas till lek, ja då kanske det är mycket färg som gäller. De flesta barn älskar färger. Det är inte utan anledning att leksaker är fulla med härliga färger.

Frejas rum, som många andra, används till både lek och sömn, så då får man hitta en kombo som fungerar, för barnet. Vid hennes säng har vi till exempel en sänghimmel i vitt för att avskärma ifrån lekdelen. Där finns en speldosa och mjukdjur. Sådant som vårt barn förknippar med mys och sömn. Lugnt och hormoniskt helt enkelt. I andra delen av rummet har vi alla stojiga leksaker och sånt som låter mm. 

Hoppas att någon fått nytta eller inspiration av detta.

Livskvalitét

 
På bättringsvägen nu. Så skönt. Har fått massor gjort idag till och med. Dagen började lite segt. Gick upp och kände direkt att jag inte orkade någonting, men sen blev det en promenad och efter promenaden städade vi och nu skiner det minsann här hemma och jag mår mycket bättre och sambon med. 

Och någonstans där på morgonen njöt jag av en enkel frukost på vår inglasade balkong och lyssnade på regnet. Livskvalitet!


Angående de stulna inläggen

Jaha midsommar idag då ja. Det firas INTE här detta året. Jag har haft feber natten till idag och på morgonen och är inte helt kry än. Tråkigt när det ju är midsommar. Men sånt är livet. Som väl är verkar de andra i familjen klarat sig med bara förkylning så hoppas att jag inte smittat dem. 

Men ni vet de gamla inläggen jag skrivit om [här & här] som blev stulna och dessutom lades upp på mitt gamla domän, de har tagits bort nu. Jag kontaktade loopia, som först inte verkade så sugna på att hjälpa mig. När jag drog fram argumentet att de måste ha någon form av ansvar att hjälpa människor med sånt här eftersom det begåtts en olaglig handling så blev de plötsligt väldigt ödmjuka och ville tillmötesgå mig. Jag fick skicka ett meddelande till domänägaren med dem som mellanhand. Kan ju säga att jag gav ett ultimatum, ta bort inläggen inom en vecka eller så polisanmäler jag det. Nu är inläggen borta. Skönt! Men kan ju säga att jag kommer att ha stenkoll på den där bloggen framöver.

Önskar er alla en toppen midsommar, själv ska jag göra allt för att bli frisk. 

On the edge



Fy vilken dag jag haft alltså. Vaknade i natt och kände mig dunderförkyld, somnade, vaknade, gick upp, gick på en promenad trots förkylning och sen gick allt nerför. Det enda som saknades var feber om man säger så. Avslutade gårdagen med migränliknande huvudvärk bland annat. Men nu verkar febern infinna sig. Åtminstone på gränsen. Nåja. Ge mig feber snabbt så jag blir av med skiten! Eller? 

Nåja, känt mig som sämsta värsta mamman för att jag inte orkat leka och rå om mitt barn. Tur att mannen min varit ledig idag och kunnat ta Freja mest hela tiden. Men nej, jag är ingen dålig mamma för det. Men ni vet, känslan av att inte räcka till, den infinner sig lätt i mammaskapet. Det borde väl de flesta känt någon gång. Correct me if I´m wrong. Freja har som väl var inte varit så dålig som jag. 

Nåväl, jag fick nosat upp ett sånt där växthus i plast idag, ni vet ett "mini" som funkar på balkongen. Jag har fått sånt sug efter att plantera plötsligt. Sen jag vet, men köpte lite sallad och sen har jag örter jag ska plantera om. Ns ka jag kika lite på webben när jag ändå orkar, sen dax att driva ut den här nedrans förkylningen med sömn sömn och åter sömn. Hoppas jag. ;)

Onsdag


Ni söta läsare. Jjag går inte längre och fjompar mig för att ha klätt min lila tös för lite. ;) Var bara tvungen att ursäkta mitt beteende lite, så löjligt. ;) Jag tror jag blir lite sån av alla moraltanter som figurerar här i världen (angående förra inlägget och min nojja över att ha prackat på min dotter en förkylning ;) ).

Nåja. Idag är jag också förkyld. Suck. Tycker inte man ska vara förkyld på sommaren. Men, vi har sovit jättebra inatt så Freja är faktiskt lite piggare tack vare det. Ännu  rätt förkyld. Men bättre tack vare sömnen. Tänk vad en natts god sömn kan göra! 

Är väldigt tacksam att Freja börjat sova bättre det sista, även om sista veckan varit hopplös. Men två nya tänder är nog problemet id et hela. Dessa tänder alltså. Nu vill vi ha lugnt på tandfronten ett tag till tack :)

Föräldrars val


Igår var det riktigt skönt väder ett tag faktiskt. Som jag saknat det! Vi hade ungefär 19 grader på balkongen och så regnade det, vi njöt för fullt. Tak på balkongen är ju lovely när det regnar. Härligt att höra regnet smattra mot taket. =) Att det sen regnade hela kvällen, störtskurar, är en annan femma.

Tror ni jag har dåligt samvete för att Freja inte hade på sig mer kläder igår då? Jodå! Förskyld nu och har sovit uselt i natt. Men min logik talar om för mig att jag faktiskt kände på henne och hon var lagom varm och det var inte kallt. Så sluta noja liksom. Men jag antar att vi föräldrar, vissa i alla fall, har en tendens att skylla allt på våra val vi gör för våra barn. Är barnet frkylt kan man komma på en anledning till att man gjort det värre, är barnet övertrött kan man skylal på att man inte lade barnet i tid och yadda yadda. 

Nu sussar lillan i sin säng, jag har kanske sovit 2 timmar i natt men är inte trött för det. Det kommer nog ikväll. Borde gå och lägga mig men jag gör inte det om jag inte är trött. Så nu får det bli något lätt att äta, ashungrig, och lite virkning och tv. Slappa mao!

Vad gör ni idag sötisar?

Ylang ylang


Favoritdoft just nu. Ylang ylang! Älskar för övrigt känslan (och dess egenskaper) av eteriska oljor. Prova! 

Freja och jag har varit på stan idag, köpt lite nytt tyg. Blev dock bara gult enfärgat singeljersey. Men här ska sys tröjor och tunikor är det tänkt. =) Fick också köpt en ny tröja på MQ,men jag måste nog byta den. =/

Otrevligt

Detta är med tanke på ett föregående inlägg om min gamla blogg. Tänkte att mina gamla databaser strulade innan och att det därför blivit strul med daggdroppe.se så jag raderade dem, inget händer! Men nu känns detta om möjligt ännu mer läskigt för enligt loopia håller de adresser i minst ett år efter uppsägning och en viss karantäntid. Känns ju inte särskilt roligt detta. Jag vet i alla falla att domänet reggades 26 maj i år. Så nu kanske jag är en liten bit på väg i alla fall. 

Men ärligt vem gör sånt här? Min blogg av alla fjuttbloggar? Vem skulle vilja stjäla mitt liv liksom? Någon som vill jävlas? 

Usch vad otrevligt!


Gamla nya daggdroppe.se!

stulen blogg! upphovsrätt

Detta känns faktiskt creepy. De som följer mig och vet att jag bloggat länge vet också att jag haft daggdroppe.se i många år. Innan dess hade jag daggdroppe.com. Nu när loopia strulade så sa jag upp det. Så att någon annan tagit mitt förra domän är kanske inte så konstigt. Det var ganska fyndigt och fint namn trots allt. Tar åt mig den äran. 

Men att däremot sno min text från mitt liv från min föredetta blogg är totalt oacceptabelt! Kopiering av annans material är inte lagligt enligt svensk lag! Det bör nog droppen tänka på som snott delar ut mitt liv. Det har med upphovsrättslagen att göra som jag tack och lov faktiskt är rätt insatt i.

För vissa kanske detta låter löjligt att brusa upp sig för. Men vad tar droppen härnäst? Ett foto av mig? Utger sig för att vara mig? Skriver saker som kan skada mitt liv? Och mina nära och kära?
Nej, detta är sjukt! Och jag ska gå vidare med detta för detta är inte okej!

Grannysquare-filt eller väska?

grannysquare

Virkar för fullt. Älskade grannysquares! Detta var tänkt att bli en filt till Freja men nu blev jag sugen på att göra en väska av dem. Kanske gör både och. En filt tar ju sjukt mycket längre tid att göra. Har hänt en grej med men ska skriva om detta i ett annat inlägg. Känns sjukt hur som helst.

Samlat tankarna




Jag och min lilla familj tog en lång promenad utmed havet idag. Passade på att tanka energi nere vid havet, underbart!

Shoulderache & carbjunky

hortensia
hortensia

Usch min axel mår skit idag. Sovit illa på den eller något för kan inte för mitt liv komma på vad jag gjort med den. Annars är det så bra så. Gått en mysig promenad med en kompis som jag inte träffat på rätt länge, så kul att träffa dig igen! Fick en jättefin hortensia av henne också. Tänk vad en blomma kan göra för humöret. Den pryder nu mitt vardagsrum.

Har idag återtagit mitt nyttiga tänk med, igår mådde jag riktigt dåligt med pms och skit så det var inte läge. Yrsel, blodsockerfall, sötsug. You name it. En sån dag är det omöjligt för mig att fungera utan kolhydrater och choklad. Nu låter det som att jag inte äter carbs alls. Men det gör jag. Bara dragit ner på det rätt så rejält. Inte så mycket mackor som innan, mindre kolhydrater till lunch/middag etc. Till och med jag som är en kolhydratsjunky klarar det rätt bra faktiskt. Kan jag kan du! Men jag mår faktiskt mycket bättre av det.

Latest days

Oj har visst inte bloggat på några dagar. Men nu så! Shoot! En liten update då.

I lördags var jag och Stefan barnlediga för första riktiga gången. Vi var ute och åt mat (tyvärr besvikna på maten men vi lät det inte förstöra vår kväll ändå) och gick på bio (Prometheus, riktigt bra tyckte vi!). Blev en lyckad kväll för oss och även föär Freja som hade farmor och farfar här hemma. 
Sen igår skrev jag på papperna för mitt nya jobb och träffade min blivande tredje kollega och även en annan tjej som ska jobba på samma ställe. På kvällen var det föräldramöte på Frejas blivande förskola, kändes super och sen avslutning på den mediala kursen jag gått nu i vår. Fick träffa en fantastisk person, Maria Cruz. 

Men hur som, allt känns så himla bra nu. Jag fick jobbet jag ville ha och allt flyter så bra nu. Och bara för att jag har sånt flyt nu så får jag väl igen det idag med att må CRAP! Haha nej men usch jäkla pms. Well well. Vill för övrigt ha tillbaka mitt bloggsug. Så pular lite med blivande bloggen nu, vid sidan om denna. klurar lite på vart jag ska lägga mitt fokus bara. Innehållsmässigt alltså.

Räkor med sting på blomlålsbädd

Räkor med sting på blomkålsbädd

Så nyttigt, så gott, och mättande, och just det. Snabbt! Kan det vara bättre eller? Recept? Superenkelt! 

Riv eller mixa blomkål så att det blir som ris. 
Stek räkor i olivolja tillsammans med ingefära, chili och vitlök. Lägg räkorna över blomkålen och toppa med en avokado. NJUT! Rekomenderas varmt!

Trots!

Jag och Freja
Idag skulle man nog kunnat tro att Freja kommit in i trotsåldern. Kinkig, grinigt, göra allt som man inte får och vet att man inte får, dra i katterna trots att hon vet att det är nejnejnej, inte äta middag/lunch. Däremot äta gröt som en häst och välling har gått an. Hujedamig så trött jag är efter denna dagen. ;) Men hon är rätt så charmig är hon gång på gåg tar en stor näve kattmat och kastar ur katternas skål. Men det blir inte charmigt alla gånger. ;) 

Hur som, vi har varit och tittat på hus. Var tyvärr en besvikelse. Vi hade höga förväntningar på det här huset och har hört att de varit noga med det men tyvärr fanns ingen röd tråd och det kändes som om de bara duttat lite här och var med bygget och inte riktigt haft någon plan på utbyggnader etc. Det kändes inte som om det var helt klart någon stans heller och priset var lite för högt när man tänkte närmre på allt som skulle behöva göras. Men det var delar av huset som jag blev lite småkär i. Men i helhet, nej inte så kär. Köket var ju typ: VILL HAAAA! Men även där fanns saker som jag blev förvånad över, ett välvt tak på en utbyggnad bland annat som inte såg så genomtänkt ut. 

Nåja, mer tid till att hitta rätt i alla hustankar.

Träning & kost?

Jaha grattis på nationaldagen eller vad säger ni? Här har vi haft en skön ledig dag med lite promenad is tan och mys med vår lilla familj. Mest bara varit. Har ni haft en bra nationaldag tjejer och killar? 

träning & kost
Who am I fooling?

Jag har just upptäckt en ny träningssajt. Piggelino.se. Senaste veckan har jag bara känt mig totalt misslyckad när det kommer till min träning och kosthållning. Så tråkigt! Mycket beror nog på att jag tappar motivationen när min allergi blir värre men sen så är det ju annat som spelar in också såklart och jag känner på något vis att ingenting tycks hända. Jag har i alla fall varit inne på Olgas blogg lite och fått lite pepp tack vare henne. 

Har kommit fram till vad jag måste göra i alla fall. Så nu blir det en timmes powerwalk 9:00 sharp måndag-måndag med start i morgon (torsdag - torsdag då med andra ord). Och nåde mig om jag tummar på det. Så om folk tycker jag är tråkig och osocial så är det bara att gilla läget, jag måste göra detta för mig själv. Jag har inget att skylla på. Det ska göras helt enkelt. Den som vi följa med är välkommen men det kommer vara i pw-tempo och 1 timme. No less. 

Nu ska jag äta en no-carb-kvällsmat. Bye bye Och just det, plankan!

Wise messages


Inte nog med att Yogi Tea Choco är ljuvligt gott. Varje liten påse har sitt speciella meddelande. Lite sött tycker jag. 

Gjort lite nyttosaker ikväll. Blev en impuls-joggingtur. Kände att jag behövde lite tystnad runt om mig. Det var perfekt! Sytt klart ett par 3/4-byxor till en liten kille och nu sitter jag och fixar och donar med wordpress. Bra kväll med andra ord. 

RSS 2.0