Därför bloggar jag inte lika mycket

Har varit lite glest på bloggfronten. För ett tag sedan, rätt länge sedan, så blev jag lite ifrågasatt och folk har tydligen uppfattat mina inlägg på bloggen (innan flytten till blogg.se) fel. Jag skrev mycket om barns sömn eftersom det var det som tog upp mitt liv just då. Har ju läst en del nu om det och jag ventilerade det gärna på bloggen med ifrågasättanden mm. Det kom tydligen inte riktigt rätt ut då folk trodde att jag mådde så sjukt dåligt så det blev jobbigt när folk trodde att det var så illa att jag blev hyperdeppad för det. Så var det inte. Visst vissa dagar var det jättejobbigt. Men inte så illa som folk tydligen uppfattat det. Jag anser att man kan få ha det lite jobbigt ibland och det är okej. Man måste inte göra en så stor grej av det alla gånger. 

Nåja, pga det har jag känt att jag inte kan skriva om mitt liv på samma sätt för jag vill inte att folk ska få fel uppfattning om mig som person.  Jag antar att det är därför som det inte är lika kul att skriva längre. Sen upplevde jag lite att folk trodde att jag visste väldigt lite om barns sömn och det var/är i själva verket tvärtom. Jag vet väldigt mycket om barns sömn idag och då, jag har plöjt igenom en hel del böcker och sidor på webben för att jag varit interesserad av det och sen också i behov av det. Men, jag upplevde det lite som att människor missuppfattade mitt ifrågasättande och inte tog mina "frågor" på rätt sätt. 

När man vill skriva om sånt, och folk uppfattar det som att: Herrgud, Jossan mår verkligen CRAP! När det i själva verket inte alls var så illa, då tappar jag sugen. Känns synd för det var många som följde min dåvarande blogg för just det ändamålet. Men nu känner jag mig tillbakadragen angående det och jag upplever inte att jag kan ifrågasätta eller ställa frågor för att utmana mig själv och mitt tänk på samma sätt som jag gjorde då. 

Jag har tappat många besökare, mycket pga bloggflytt men också pga att jag inte alls skriver lika mycket om det. Nu vet ni som följer mig i alla fall lite om varför jag knappt bloggar längre.

Nu står hon

Freja står
Freja i sin nya molndress. Love it!

Nu står Freja utan att hålla i sig. Hon står längre och längre för var dag som går. Så kul! Men hon når ju allt också. :P 

Underbara dagar


Igår hade vi runt 27-28 dagar här. Underbart! Jag och Freja passade på att njuta av värmen på eftermiddagen hos Sandra och hennes sötnosar. Självklart var det dags för Frejas första poolbad. Härligt. Längtar tills vi skaffat hus och också kan ha pool till Freja. Lyssnade på åskmuller samtidigt. Älskar åska.

Jag var inne i stan och hämtade min kamera igår på förmiddagen. Har saknat den dessa fina dagar. Fort gick det också, en vecka tog det att laga den.

Slingor

Härlig början på dagen! Jag och Freja var uppe tidigt i vanlig ordning och lekte och myste och sen gick vi ut och tog en joggingtur på slingan i det underbara vädret. 20 grader och sol! Härligt! Senare idag blir det kalas för Mira som fyller 1 år. 


Igår ljusade jag upp håret lite med lite slingor. Blev okej men det röda syns väldigt mycket nu. Men det gör mig inte så mycket.  Det var ingen överraskning direkt att det skulle bli så. Utväxten är i alla fall mindre tydlig nu.

Thank you pinterest

Flätor
Ser ni alla små hemska hår som är på gång att växa ut? Tur jag har rätt mycket hår och därför inte ser helt kal ut men dessa är ju hemska ändå. Men det var ju flätorna jag skulle skylta lite med. Haha.

Jag älskar pinterest! Vilken inspirationskälla! Och visst, dessa flätorna blev sådär, men tack vare pinterest så vet jag nu har man gör såna flätor. Busenkelt! Jag håller dock på att få nya hår efter att ha tappat mängder under amningen så mitt hår ser ut som kom pch hjälp nu hur jag än gör. Plus en hemsk utväxt. Men är rätt nöjd med flätorna iallafall.

Regn & grannysquares

grannysquare

Åter igen en massa regn här. Jag vill ha riktig vår! NU! Men ja allt är väldigt bra här ändå. Går och småler dagarna i ända och mår väldigt bra. Härligt! Det går bra med det mesta nu. Hoppas att ni har en massa lycka runtomkring er också. Nu ska jag virka lite grannysquares.

Good news

Jag kan nog inte hålla mig längre. Måste få ut min och min familjs lycka. Det går så himla bra nu för oss. Freja kom in på förstahandsvalet av förskola. En privat förskola, jättefin och det verkar hur bra och hur mysigt som helst. Och den andra stora grejen; jag har fått jobb! Hur underbart känns inte detta? Det är dessutom inte ett vikariat som det ju ofta är utan en tillsvidareanställning. Är så otroligt glad. Det har varit en så lång process med jobb för min del. Först in och ut på en massa vikariat i en massa år för att jag inte varit behörig för jobben, sen skola i 3,5 år för att bli behörig, ett mellanstopp på ett vikariat när vi väntade Freja, mammaledigheten och nu äntligen. Nu var det min tur att få en riktig tjänst. 

Ser verkligen fram emot hösten och att få ha min plats. Kommer kännas tugnt att inte vara hemma med lillan dock. Men hon ska ju inte börja förskolan förän i oktober så Stefan är pappaledig ett tag. 
Men som jag kämpat för detta alltså. Detta var jag verkligen värd efter många års slit.

Wordpress + Josefine = sant

Vad kan jag säga? Jag har haft en toppen (!) dag. Och mitt i allt har jag skaffat mig ett nytt domännamn så jag ska byta bloggnamn igen. Men som jag tidigare skrivit så har detta bara varit en tillfällig blogg som jag använt som ventil bara i väntan på att skapa nytt domän. Det var ledsamt att bli av med daggdroppe.se men samtidigt så ser jag på livet som att det mesta som händer, händer av en anledning. Kanske var det tid att släppa taget, lite i alla fall. 

Jag lovar att givetvis säga till vart jag tar vägen. Lite rörigt kanske att jag bytt mycket nu men det var ju inte riktigt planerat att det skulle bli på det viset. 

Men nu blir det alltså wordpress igen. LOVE! Vet ni något bra smidigt wordpress-tema som inte är allt för krångligt så får ni gärna säga till.

Lycka


Freja och jag tog en tidig morgonpromenad i morse. Våren spirar verkligen här hemma. Lycka! Skulle dock kännas underbart om våren kunde bjuda på lite soltimmar också. Kan behövas! Denna veckan bjuder inte på jättemycket happenings för min del. Eller jo Freja (med familj ;) ) ska på sitt första kalas! Hos våra kompisars tjeja som fyller 1 år. Annars får det blir lugnt. Jag ska sy upp lite sommarklänningar till Freja också tror jag. 

Annars flyter allt riktigt bra just nu. Och det känns toppen! Bra beslut som tagits bland annat.

Nyckelpigan second hand


Några av de fynd jag hittade idag.

Idag har Sandra och jag shoppat lite barnkläder till våra små sötnosar. För min del blev det en kasse med lite klänningar, ett par skor som jag hoppas att Freja kan ha till hösten och lite annat smått och gott. Allt är fyndat second hand på en liten butik i Kungsäter. Nyckelpigan second hand heter det och man kan både lämna in och köpa begagnade barnkläder. De har även en liten mamma-klädesavdelning där det faktiskt hängde lite fina amningstoppar.

Greengate



Jag köpte en present till mig själv idag. ^^ Greengatekoppar och var ju tvungen att smaka på Komin´s sockerfria chokladpraliner ocks¨å. Riktigt goda. Nom! Speciellt de ljusa! Det var jag värd idag för jag har en riktigt finfin dag idag. Trots spöregn till och från ute. =D

Hur har ni det idag sötisar?

Crappy photos

Har tyvärr bara skräpfoton att bjuda på idag. Sorry. Jag satt hela kvällen igår och sydde klänning i gult klövertyg med matchande bruna leggings till Freja. Givetvis premiär idag. =) Har fått tillbaka sysuget. Det fick även bli en dregglis i morse i matchande tyg. Väldigt retro idag med andra ord. 

Det är mycket positivt som händer nu känns det som. Även om det bara är föraningar om framtiden än så länge. Men känns ljust helt enkelt.

Köksmöbler till Frejsan


Hon ser inte så exalterad utmen kan bero på den sena timmen. ;)

Frejas mormor och morfar var hemma idag och hade med sig jättefina köksmöbler som jag gjort anspråk på tidigare. De ska målas vita tänkte jag.

Powerwalk/jogging-runda

nike, running, löpning

Jag fick nya running-skor av älsklingen igår. Det tackar vi för. Jag och Sandra avslutade lördagen med en powerwalk/jogging-runda ute i skog och mark. Så himla härligt. Jag trodde aldrig jag skulle njuta av att jogga! Men det var riktigt gott! Har nog kommit in i värsta träningsrejset här nu. Känner mig så peppad! Var en väldigt bra runda med så hade kunnat tänka mig att springa där själv också.

Idag är sambon och lagar vår bil, mindre kul, men lite senare kommer mina föräldrar hem. Jag ska unna mig kladdkaka. =)

Sytt nytt

Ugglis av Josefine, Baggystyle-brallor, tyg, textil, barnkläder, sy till bebisFreja behöver lite nya kläder så nu har jag faktiskt suttit och sytt ett par nya brallor. Baggy-style! Kolla på ugglis.blogg.se för att läsa mer om mina syprojekt.

Ikväll har jag kollat lite på hockeyn, sytt som sagt och umgåtts med sambo och vår vän Per. Och lillan förstås. Mer har inte hänt. Men är allt lite stolt. Gjort plankan 10*3 och gått 15 000 steg idag. Tycker det känns rätt bra faktiskt.

Älskade systemkamera

Min älskade systemkamera ramlade i golvet igår. Hade lagt den lite dumt och vår aktiva lilla dam med väldigt långa armar rev ner den från skrivbordet. Jag får givetvis skylla mig själv som lade den så dumt. Men lite ledsen för det är jag allt. Den startar i alla fall, men går inte att fota med den alls. =/ Så blir till att lämna in den på lagning imorgon. Är väldigt glad nu att jag har försäkring på den. 

Gårdagen gick i träningens tecken. Dagen började med mamma/barnträning och på eftermiddagen var det som vanligt zumba. Oj så tungt det var att träna på kvällen. Men konditionsmässigt gick det bra. Insåg på förmiddagen att jag behöver riktiga löparskor så vi ska in och kika på det i stan imorgon när vi ändå ska åka in. Men kan ju tillägga att det till och med gör ont att sitta idag. :P 

Imorgon är det dessutom öppet hus på Fyrens förskola (som vi vill få in Freja på) så vi ska dit en sväng innan stan. Idag är bara en ta-det-lugnt-mysdag som gäller.

Älskade hatade antihistaminer



Vi var ute nästan hela eftermiddagen igår i det underbara vädret. Grillade och myste. Härligt! 18 grader måste ju utnyttjas! Går i hårfixartankar. Men de är så himla dyrt med frisörbesök (man är ju inte jättetät som mammaledig direkt) så funderar på att göra en uppfräshning själv. Men skulle vara sjukt skönt att bara sätta sig, få det gjort och känna sig superfräsch. 

Och ja jag vet man bör gå till frisören för sånt här men säg det till någon som gjort det mesta hemma sen hon var 14 år. Så undvara mig moralpredikningar tack.

Jag insåg innan idag att nu börjar de klippa gräset, = allergi! Allergi = kliande ögon. Allergitabletter = trött och sömnig som bara den. Och efter en natt med taskig sömn känner jag mig verkligen inte piggare. Hatar men samtidig älskar antihistaminer. ;)

Underbara maj


Mm jordgubbar och kaffe är svårslaget!

Maj börjar ju toppen! Strålande sol och 16 grader varmt. Det kan jag behöva efter en slitig helg faktiskt.
Och usch vilken helg! Jag har haft det jobbigt psykiskt och fysiskt, tänker inte gå in på detaljer, och Freja var millimeternära att slå ut sina framtänder. Nej jag skojar inte. Hon ramlade mot vardagsrumsbordet och slog sönder den lilla flärpen mellan läppen och tandköttet. Jag fick panik minst sagt! Jag kunde inte se tänderna för allt blod, jag överdriver verkligen inte. Jag var hundra säker på att hon slått ut tänderna. Usch och fy. När jag väl fick titta närmre såg jag att jag som väl var hade fel och att blodet kom någon annan stans ifrån. Stefan var med henne hos tandläkaren igår och kollade tänderna och det såg bra ut som tur var. Men usch vad rädd jag blev. Så mycket kan hända även om man är så otroligt nära. Att hon står nu är ju kul, men det för med sig mycket passning. Och ändå är det inte alltid tillräckligt. Man känner sig ju verkligen maktlös när sådan händer. 

Idag har vi en riktig mysdag här hemma. Hela familjen var uppe tidigt och vi passade på att röja undan och gå på en härlig promenad nere vid havet. Är så lyckligt lottad som bor så nära hav och strand. Skulle nog aldrig kunna tänka mig att flytta ifrån havet faktiskt. Gårdagen var inte särskilt mycket sämre direkt. Så visst har jag allt haft det bra i helgen också. Skönt det! 


RSS 2.0